Jump to content

Как да отпечатам фактура?


moreaplast

Препоръчани публикации

Имам проблем с програмата StoreHousePro- след като генерирам продажба в програмата, мога да  разпечатам само стокова разписка , но не и фактура. Когато поискам печат на фактура в долният ляв ъгъл на екрана се изписва " програмата е в готовност ", но нищо повече не се случва.

Моля за вашата помощ

Link to comment
  • Администратор

Здравейте,

за да отпечатате фактура, първо трябва да я създадете като документ. Изглежда в случая сте създали продажба само със стокова разписка, защото в противен случай щяхте да отпечатате директно фактурата, а не стокова разписка. Най-лесният начин сега, да издадете фактура към такава продажба, е като натиснете бутона "Нова операция" и изберете командата "Фактура към издадена стокова разписка" от менюто, което ще се появи. След това от списъка със стокови разписки, към които не е издадена фактура изберете тази, към която желаете да издадете фактура и потвърдете избора си с натискане на клавиша Enter. Накрая просто съхранете и отпечатете документа на принтер.

 

Имайте предвид, че за програмата StoreHouse основният документ, с който се отчитат продажбите е стоковата разписка. Фактурата е само данъчен документ, който се издава на клиента при поискване, т.е. не е задължително да съпровожда всяка продажба. Така че дори, когато създавате продажба с фактура, програмата ще създава едновременно с нея и стокова разписка. Не е възможно да се издава само фактура - без стокова разписка, но когато издавате едновременно двата документа, по подразбиране се отпечатва фактурата. Информация за работа с модул "Продажби" можете да прочетете на следния адрес: http://forums.elizia.com/page/index.html/_/storehouse-pro/help/prodajbi-i-fakturirane-r19

 

Ако Вашият начин на работа предполага постоянно издаване на фактури, най-добре е да активирате опцията "Продажба с фактура и стокова разписка" от менюто "Настройки" - "Предпочитания на потребителя" - "Настройки на модул "Продажби и фактуриране" - "Документ по подразбиране при продажба". По този начин винаги, когато влизате в модула за регистриране на нова продажба, празният тип документ, който ще се генерира ще е "фактура" (+стокова разписка, която по желание ще можете да заредите и отпечатате допълнително след това).

 

Следните клавишни комбинации ще Ви позволят да работите по-бързо с този модул:

 

  • Alt+F7 - създава нова продажба с фактура и стокова разписка;
  • Ctrl+F7 - създава нова продажба само със стокова разписка;
  • Shift+F7 - създава нова проформа фактура.

 

Останалите полезни клавишни комбинации можете да видите в самия модул "Продажби" (в наименованието на конкретните бутони или в меню командите).

 

Поздрави.

Link to comment

Присъедини се към разговора

Можеш да публикуваш сега, а да се регистрираш после. Ако имаш акаунт, Влез сега за да публикуваш със своя профил.
Забележка: Преди да се покаже, публикацията ще бъде прегледана от модератор.

Гост
Отговорѝ в тази дискусия...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...