Jump to content

Мерна единица, брой знаци


texidea

Препоръчани публикации

Здравейте,

 

Отскоро ползвам вашата програма и засега съм много доволен от нея. Имам само един въпрос. Използвам мерна единица метър (м.). Има ли възможност във фактурите, а също така и в справките, количеството да се изписва с два знака след десетичната запетая, дори и ако са нули, и подравняването да е дясно. В момента 10,20 м. се изписва като 10,2 м., 10,00 се изписва като 10. Така, ако в една фактура има цели числа и такива със знаци след десетичната запетая се нарушава дясното подравняване. Нормална практика при мерна единица метър в текстила е винаги да се изписват два знака след десетичната запетая.

 

Поздрави

 

Т. Казанджиев

Link to comment
  • Администратор

Здравейте,

опасявам се, че поне в този момент това не е възможно. Що се отнася до количествата, програмата приема точност до петия знак след десетичната запетая, като същевременно (с цел спестяване на място) закръглява стойността до първото значещо число в края, което е различно от нула. Тъй като разстоянията в колоните са ограничени, не е удачно да се изписват задължително завършващите нули, а и понеже като цяло по-често се работи с цели стойности, отколкото с дробни, е възприета тази схема на форматиране.

 

Разбира се, не е изключено в някоя от следващите версии на програмата това да се промени за определени части на програмата (чрез добавяне на допълнителна настройка за модул "Продажби" например, но не и глобално за целия продукт), но на този етап възможностите са такива.

 

Поздрави.

Link to comment
Би било добре, ако се предвиди такава настройка при следващата версия, така че форматът в колона количество да може да е идентичен с този при ед. цена и стойност. Мисля, че визуално фактурата ще изглежда значително по-добре. Аналогично, фактурата не би изглеждала добре, ако се отстранят незначещите цифри при ед. цена и стойност.
Link to comment
  • Администратор

В следващата версия със сигурност няма да може да се реализира. Тя вече е на друга фаза от разработката и добавянето на нови функции не е възможно. Ще видя какво мога да направя по въпроса за по-следващата.

 

Все пак имайте предвид, че програмата работеше в миналото по точно този начин - с фиксирани знаци след десетичната запетая. Причината да се премахне това е, че това води до трудни за четене справки и документи, тъй като незначещите нули затрудняват окото и това е реален факт. Все пак, надявам се разбирате, че опитвайки се да реша възможно най-голям кръг от проблеми, ми се налага да се придържам към някаква форма на "златна среда", т.е. нещата, които са полезни за едни, не трябва да вредят на други потребители.

 

Поздрави.

Link to comment

Присъедини се към разговора

Можеш да публикуваш сега, а да се регистрираш после. Ако имаш акаунт, Влез сега за да публикуваш със своя профил.
Забележка: Преди да се покаже, публикацията ще бъде прегледана от модератор.

Гост
Отговорѝ в тази дискусия...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...