Jump to content

Отпечатване на цени при прехвърляне


emilmilev

Препоръчани публикации

Здравейте,

 

Възможно ли е при прехвърляне на стоки от основен склад към обект да се отпечатват само продажните цени.

 

И втори въпрос - при продажба от обект, което аз използвам за отчитане на обекта /дали е правилно ???/ на стоковата разписка никъде не се изписва името на обекта, от който се продава ........ съгурно не съм цъкнал някъде ?

 

Ааа и също не се отпечатва името на обекта когато се пусне справка на наличностите - на екрана виждам кой е обекта, но на хартията - не излиза.

 

 

Поздрави,

 

Е. Милев

Link to comment
  • Администратор

Здравейте,

да, това е възможно. Когато съставите и съхраните операцията по прехвърляне на артикулите между обектите, натиснете бутона "Печат" и от контекстното меню изберете командата "Отпечатване на документа с продажна цена #1" (или #2 в зависимост от това как са организирани продажните Ви цени). Това ще доведе до отпечатване на документа с продажни цени вместо със себестойности. Забележете обаче, че това се отнася само за отпечатването на документа за тази операция, а на екрана ще виждате отново само себестойностите, тъй като операцията е вътрешна за фирмата и движението на артикулите между обектите Ви се отчита по себестойност.

 

По втория Ви въпрос - проверете какви настойки сте задали в следното меню: "Настройки" - "Предпочитания на потребителя" - "Автоматично попълване на данни" - "Автоматично попълване на наименованието на обекта при продажба". Опциите там са три:

- използвай последната въведена стойност

- използвай наименованието на избрания обект (това е, което Ви трябва в случая)

- не попълвай автоматично (вероятно това е отметнато при Вас)

 

И така, поставете отметка пред "използвай наименованието на избрания обект" и програмата ще започне да попълва автоматично наименованието на обекта при издаване на стокова разписка и/или фактура и да ги отпечатва в съответните документи (под заглавната част с наименованието, номера и датата на документа). Можете да коригирате/въвеждате наименования на обекти и по време на състовяне на операциите в модул "Продажби". Това става чрез полето "обект" след натискане на бутона "допълн. данни" или F5 от клавиатурата.

 

По третия въпрос - ще се погрижа в следващата версия да се отпечатва и наименованието на обекта, за който е генерирана тази (а и не само тази) справка.

 

Поздрави.

Link to comment

Присъедини се към разговора

Можеш да публикуваш сега, а да се регистрираш после. Ако имаш акаунт, Влез сега за да публикуваш със своя профил.
Забележка: Преди да се покаже, публикацията ще бъде прегледана от модератор.

Гост
Отговорѝ в тази дискусия...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...