Jump to content

Редактиране на фактура


elektrik

Препоръчани публикации

Зравейте, как точно става редактирането на документ в платената версия на програмата? Имаме данъчно кредитно известие към фактура, касаеща доставка. Трябва да редактираме старата фактура, за да имаме вече новата наличност или има начин да вкараме като нова доставка номера на данъчно кредитното известие и разликата със знак минус?
Link to comment
  • Администратор

Здравейте,

редактирането на документи в StoreHouse PRO става по следния начин:

 

1. Зареждате документа, който желаете да промените.

2. Извършвате необходимата промяна

3. Съхранявате промените.

 

Няма разлика между начина на създаване и начина на редактиране на документи. Единствената особеност е, че за второто е необходимо предварително да използвате функцията "Зареждане" в съответния модул.

 

При коригиране на количества във вече издаден документ, разликата в количествата се отразява автоматично в наличностите на стоките, т.е. ако в документ за продажба намалите количеството, което първоначално сте изписали, разликата ще се върне в склада. В сила е и обратното - при нови, по-големи количества, наличността в склада се намалява с разликата между оригиналния и редактирания документ.

 

По конкретния казус... Ако съм Ви разбрал правилно, Ваш клиент Ви връща стока по фактура, която преди това сте му издали, нали така? В такъв случай пускате кредитно известие към тази фактура. Кредитните известия се интерпретират с отрицателен знак, така че артикулите по такова известие се връщат автоматично в склада.

 

Поздрави.

Link to comment
Здравейте, може би неправилно сме си задали въпроса. Става въпрос за закупена от нас стока, а не продадена от нас. След въвеждането на доставката, се наложи да върнем част от стоката, за което доставчика ни е издал данъчно кредитно известие, което променя наличността в нашия склад.Точно тази операция ни затруднява.
Link to comment
  • Администратор

Ясно, не сме се разбрали. В такъв случай най-простият вариант е да заредите складовата разписка, по която сте отразили доставката и да коригирате количествата. Ако пък връщате цялото количество от определен артикул, просто го изтрийте от операцията. Накрая съхранете доставката. Програмата сама ще актуализира наличностите в склада.

 

Поздрави.

Link to comment

Присъедини се към разговора

Можеш да публикуваш сега, а да се регистрираш после. Ако имаш акаунт, Влез сега за да публикуваш със своя профил.
Забележка: Преди да се покаже, публикацията ще бъде прегледана от модератор.

Гост
Отговорѝ в тази дискусия...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...