Jump to content

За върната стока


yana

Препоръчани публикации

Ако при дадена доставка на стоки, някой от стоките са върнати, къде трябва да се отрази в безплатната версия на продукта. Защото моита склад работи както с тръгнала стока, така и с върната, която трябва да се отрази в наличностите в склада. Благодаря предварително! style_emoticons/default/rolleyes.gifstyle_emoticons/default/smile.gif
Link to comment
  • Администратор

Здравейте,

ако имате предвид, че трябва да върнете стока на Вашия доставчик, в LITE версията не можете да направите друго, освен да изтриете доставката и да я въведете отново. В PRO версията е възможно да редактирате документа, което ще доведе до актуализиране на наличностите.

Разбира се, съществува и възможност да изпишете стоката под формата на продажба със стокова разписка към този контрагент, като за продажна цена изберете цената, по която е доставена върнатата стока.

 

Поздрави.

Link to comment
Здравейте, аз в момента изпробвам безплатната версия на продукта, дали може да води наличностите на вложените материали така и на готовата продукция.Относно предишния ми въпрос - имам превид не на доставчик, а следното: Ако 1 кола е тръгнала със готова продукция например към други градове (Монтана и т.н.), когато колата се върне от града връща и стока, тя трябва да се добави в склада с готовата продукция, но не на доставчика. Благодаря! Редактирано на от yana
Link to comment
  • Администратор

Здравейте,

разбира се, програмата може да води наличностите както на готовата продукция, така и на вложените материали.

 

Що се отнася до предишния Ви въпрос, за който явно не сме се разбрали, решението там е да въвеждате продажбите едва след като те са действително извършени, т.е. когато сте сигурни какво количество точно сте реализирали, а не какво количество е натоварено на колата, която разнася стоката. Това е най-чистият метод.

 

Ако обаче е необходимо едновременно със стоката, която изпращате с камиона, да изпратите и фактура, която заедно с доставката да се предаде на клиента (предполага се, че предварително е известно какво количество е заявил той), то тогава е редно да пуснете кредитно известие към фактурата, по която Ви връщат стоките, т.е. ако има фактурирани количества - кредитно известие. Ако не - сторно на операцията с която са изписани стоките и повторно въвеждане, но това може да се окаже досадно, ако такива манипулации се налат често. Затова в StoreHouse PRO е добавена и възможност за редактиране на стоковите на продажбите и доставките, без да е необходимо да се трият.

Разбира се, можете да си създадете и един фиктивен доставчик, от който да "доставяте" обратно такива върнати количества, в случаите, когато не е била издадена фактура.

 

Поздрави.

 

Link to comment

Присъедини се към разговора

Можеш да публикуваш сега, а да се регистрираш после. Ако имаш акаунт, Влез сега за да публикуваш със своя профил.
Забележка: Преди да се покаже, публикацията ще бъде прегледана от модератор.

Гост
Отговорѝ в тази дискусия...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...