Jump to content

Заявки

Изготвяне и отпечатване на заявки към външни доставчици

 

В модул "Заявки" можете да създавате заявки за доставка на стоки от Ваши доставчици. Начинът на работа с модула е почти идентичен с начина на работа в модулите "Доставки" и "Продажби", затова няма да се спираме в подробности на този процес, приемайки, че вече сте прочели информацията, която е предоставена за въпросните два модула.

Ще отбележим единствено особеностите на този модул. Той е помощно средство, чрез което можете лесно и бързо да отпечатате попълнени бланки за заявки, като се възползвате от факта, че в базата Ви данни вече са въведени данните на Вашите доставчици, данните за имената стоките и техните номенклатурни кодове, както и цените им. По този начин няма да се налага да ползвате допълнителен софтуер и да губите време в писане на кодове, наименования и цени всеки път, когато е необходимо да се издаде такъв документ.

Като допълнение към основните възможности на модула, потребителите на платената версия на продукта (StoreHouse PRO), могат да издават не само заявки на български език, но и такива на английски език. Освен това те могат да ползват и други валути освен националната ни валута. Всяка една от издадените заявки може да бъде отпечатана както на български, така и на английски език, ако това е необходимо.

Трябва също така да отбележим, че ако се възползвате от възможността на PRO версията да зададете допълнителни номенклатурни кодове за артикулите, които доставяте, и ако при изготвянето на заявката предварително сте избрали доставчик, ще можете да използвате функцията за автоматично отпечатване на артикулите с номенклатурния код на доставчика, вместо с Вашия собствен, както е възможно това в модул "Продажби".

Не на последно място, PRO версията предлага възможност за издаване и на заявки с цени (вместо само с количества, както е в LITE версията).

 

<-- Към съдържанието×
×
  • Create New...