Jump to content

Въвеждане на данните на Вашата фирма

 

Преди да въвеждате каквото и да е, или да извършвате каквито и да е операции с програмата, трябва да въведете данните за Вашата фирма. За да направите това стартирайте командата "Данни на фирмата" от менюто "Номенклатури".
 

getstart-firmdata.png

Попълнете полетата за име на фирмата, населено място, данъчен адрес, МОЛ, идентификационен номер, идентификационен ДДС номер, стандартната ДДС ставка за страната и ако сте регистрирани по ЗДДС, уверете се, че пред полето "регистрирана по ЗДДС" е поставена отметка. Ако фирмата Ви не е регистрирана по ЗДДС, премахнете отметката пред тази опция.

Ако сте потребител на StoreHouse PRO можете да въведете същите данни и в полетата, които са предвидени за изписване на същото на латиница. По този начин ще можете да ползвате данните и при издаване на документи на език, различен от български (към момента това е приложимо единствено в модула за "Заявки"). Попълването на данните на латиница в LITE версията е излишно - тя не поддържа издаването на заявки на друг език.

Ако желаете, можете да въведете и информацията за Вашите банкови сметки като натиснете бутона "банкови сметки". Можете да направите това и по-късно - чрез менюто "Номенклатури" -> "Банки", но преди да извършите първата продажба с плащане по банков път чрез програмата, трябва да сте въвели поне една банкова сметка.

getstart-bankaccounts.png

За създаване на нова банкова сметка натиснете бутона "Нова сметка"

getstart-bankaccounts-new.png

След като приключите с въвеждането на данните на фирмата и, евентуално, данните за Вашите банкови сметки, натиснете бутона "Запис" за да съхраните промените и да се върнете към основния екран на програмата.

 

<-- Към съдържанието



×
×
  • Create New...